Alopecia Androgentica

Is de meest voorkomende vorm van haarverlies. Dit is de zogeheten mannelijke kaalheid. Het haar op het hoofd wordt of minder zowel op de kruin als bij de inhammen of er treedt diffuse kaalheid op. Diffuse kaalheid houdt in dat het haar vooral boven op het hoofd over het geheel minder wordt. Hier is wel degelijk een erfelijke factor in het spel. Dit is ook een vorm waar de farmaceutische industrie uit commercieel oogpunt veel aandacht aan schenkt met pilletjes, lotions en shampoos om haarverlies proberen tegen te gaan.

Alopecia Areata

Is een ziekte van de haarwortels. Er is een ontstekingsreactie rond de haarwortels op de plaats waar het haar uitvalt. De haaruitval betreft meestal ronde, onregelmatige kale plekken van hoofdhaar en baardhaar. In principe kunnen overal op het lichaam kale plekken ontstaan.

Alopecia Difussa

De haaruitval vindt dan plaats over de hele hoofdhuid. Ten gevolge van plotselinge gewichtsverlies, ernstige ziektes waarbij hoge koorts optreedt of een operatie. Haaruitval kan ook worden veroorzaakt door sommige geneesmiddelen en onvoldoende werking van de schildklier.

Alopecia Totalis

Is een haarziekte waarbij haren plotseling uitvallen en meestal niet terugkomen. Wanneer het haar op de hoofdhuid, wenkbrauwen, wimpers en baardhaar volledig is uitgevallen spreekt men van alopecia totalis. De oorzaak van Alopecia totalis is net als bij alopecia areata niet bekend.

Alopecia Universalis

Wanneer al het haar over het hele lichaam uitvalt en niet of nauwelijks terugkomt spreken we van alopecia universalis.

Alopecia Frontale fibrosing  (FFA)

Kaalheid in de voorste haarlijn, maar kan ook achter de oren en in de nek beginnen. Treedt vooral op bij vrouwen in de menopauze.

Alopecia Cytostatica (gevolg van chemokuur)

Afhankelijk van soort, zwaarte en duur van een kuur kan het eigen haar uitvallen. Over het algemeen komt het haar na het stoppen van chemokuur binnen ca. 6 maanden terug.

Bestraling

Afhankelijk van de plaats, de zwaarte en de duur van een kuur kan het eigen haar uitvallen. Over het algemeen komt het haar na het stoppen van de bestralingen binnen ca. 6maanden terug. De kans dat het haarzakje permanent wordt beschadigd tijdens een bestraling is vele malen hoger dan bij een chemokuur. In die situatie is er ook kans op blijvende kaalheid.

Alopecia Traumatica

Kaalheid als gevolg van bijvoorbeeld blonderen, verven, permanenten enzovoort bij onjuist en ondeskundig behandelen.

Telogeen Effluvium

Kaalheid door extreme stress.

Stress

Ook psychische druk kan invloed hebben op haaruitval. Bij langdurige stress situaties kan er bovengemiddeld haarverlies optreden.

Trichotillomanie

De haaruitval wordt veroorzaakt door een dwangmatige neiging de eigen haren uit te trekken. Dit komt vaker voor bij vrouwen en kinderen dan bij mannen.

Trichotillomanie kan alleen bij een dermatoloog vastgesteld door middel van een haarwortelonderzoek, bloedonderzoek of eventueel een weefselonderzoek(biopsie).

Brandwonden

Bij derdegraadsverbrandingen is zowel de opperhuid als de lederhuid volledig beschadigd tot in het onderhuidse vetweefsel. Hierdoor zijn ook alle haarzakjes vernietigd. Wanner huid gaat genezen van dergelijke zware brandwonden wordt er littekenweefsel gevormd waar geen haarzakjes in zitten. Ook wanneer er huidtransplantatie wordt toegepast is het haarverlies definitief. 

Anneke is in bezit van het van het certificaat tot

Europees echt-haar specialist